koningsdag

Geplaatst op donderdag 04 februari 2016 @ 12:04 , 176 keer bekeken

Valt op; 27 april (afhankelijk van wie het staatshoofd is/ de verjaardag van de Koning)

Eten en Drinken; Oranje bitter en Oranje tompoucen voor de kleur natuurlijk en verder alles wat op vrijmarkten te koop is

Waar? In heel Nederland en de Koninkrijksstaten

Tradities en gebruiken;
Koningsbezoek; de koning bezocht altijd 2 gemeenten maar per 2017 is dat dat 1( i.v.m de beveliging van het koninklijkhuid en de toeschouwers)in het land. De gemeente zelf vult het grootste deel van deze dag in. Vaak met veel aandacht voor kunst en cultuur. De Koning wordt vergezeld door zijn vrouw, dochters, broer en diens vrouw en sommige andere familieleden.

Vrijmarkten
Op deze dag mag op aangewezen tijden op aangewezen plekken in het land zonder vergunning kleine dingen worden verkocht net als dat er veel muziek te horen is door amateurs en eten en drinken verkocht.

Koningsspelen
Op de laatste schooldag vooraf gegaan aan koningsdag zijn er de koningsspelen. Dit kan ook best een paar dagen voor dien zijn ivm de meivakanties die ook rond deze periode vallen. Op de koningsdagsspelen, die werden geintroduceert toen Koning Willem-Alexander koning werd is er vaak eerste en gezamelijk ontbijt op alle basisscholen (ook de speciale). Hierna begint de sportdag die word begonnen met een speciaal lied en dans dat elk jaar anders is. Scholen mogen zelf de spelen invullen dit kan door workshops in verschillende sporten, dans, echte sporten, tournooien of creatief er mee omgaan door bv spellen als touwspringen, sjoelen e.d. te organiseren. De Koning en Koningin gaan naar 1 school in het land om de officiele aftrap te geven voor de Koningsspelen en eerst mee te ontbijten met de kinderen.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: